Србија и Балкан

Додик одликовао Вучевића: Премијеру Србије Орден Републике Српске на ленти за нарочите заслуге

Вучевић је одликован за нарочите заслуге у развијању и учвршћивању сарадње и политичких односа између Републике Србије и Републике Српске, као и за изузетан допринос од ширег значаја за опстанак, афирмацију и развој Републике Српске
Додик одликовао Вучевића: Премијеру Србије Орден Републике Српске на ленти за нарочите заслуге© TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ

Председник Републике Српске Милорад Додик одликовао је данас у Бањалуци председника Владе Србије Милоша Вучевића Орденом Републике Српске на ленти. Вучевић је одликован за нарочите заслуге у развијању и учвршћивању сарадње и политичких односа између Републике Србије и Републике Српске, као и за изузетан допринос од ширег значаја за опстанак, афирмацију и развој Републике Српске.

Додик је изјавио да је Влада Србије под вођством Милоша Вучевића наставила да развија односе са Српском на највишем нивоу у складу са Дејтонским мировним споразумом и Споразумом о специјалним паралелним везама.

Додик је, по уручењу Ордена Вучевићу, истакао да је српски премијер прави пријатељ Српске и одани припадник српског народа, јер се бори за његова права, али и поштује друге и другачије залажући се за мир.

Он је истакао да одликовање иде у праве руке, човеку који је живот уложио за развој Србије, добре односе са Републиком Српском и напредак српског народа.

"Ово одликовање подсећа на изборено право за специјалне и паралелне односе Србије и Републике Српске, што је предвиђено Дејтонском мировним споразумом. Поштујемо територијални интегритет БиХ са правима које има, али са правима ентитета", рекао је Додик на конференцији за новинаре након састанка са премијером Србије.

image