Србија и Балкан

Ново малтретирање Срба на КиМ: Блокиран мост између централне Србије и Космета

Приштина тврди да бетонским препрекама на мосту преко језера Газиводе спречава "шверц"
Ново малтретирање Срба на КиМ: Блокиран мост између централне Србије и КосметаGetty © al_fernandes

Такозвана косовска полиција поставила је данас пре подне бетонске препреке на Брњачком мосту преко језера Газиводе са незваничним образложењем да тако спречавају наводни шверц.

Заменик директора такозване косовске полиције за регион Север Ветон Ељшани, рекао је да је мост је затворен за камионе, али да ће путничка возила моћи да прођу, преноси "Косово онлајн".

Према његовим речима бетонске препреке се постављају у "циљу заустављања шверца"

"Косовска полиција поставља делимичне препреке на мосту Брњак, како би спречила шверц. Камиони ту не могу да прођу, док је за мале аутомобиле могуће", рекао је Ељшани.

Половина моста је, према катастарским подацима, на територији централне Србије, а друга половина на територији Аутономне покрајине Косово и Метохија.

Мост повезује села на десној обали Ибра односно језера Газиводе са магистрални путем Зубин Поток – Брњак – Рибариће – Нови Пазар.

Брњачки мост налази се на километар и по "узводно" од административног прелаза Брнјак.

Мост је познат и под називом "Трампов мост" јер су Срби на њему пре четири године поставили велики транспарент "Трампов мост" у знак захвалности тадашњем председнику САД Доналду Трампу за његову политику према Србима на Косову и Метохији.

image