Србија и Балкан

Петковић: Приштина наставља полицијску окупацију севера КиМ

Ову противправну одлуку донели су нелегитимни Куртијеви одборници у општини за које на изборима ниједан Србин није гласао, рекао је Петковић
Петковић: Приштина наставља полицијску окупацију севера КиМ© TANJUG VIDEO

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је данас да Приштина наставља полицијску окупацију севера Косова и Метохије, а да је за те намере сада наменила и отету зграду у Косовској Митровици у којој су се налазили Канцеларија за КиМ, ПИО фонд, Косовско-митровачки управни округ и Центар за социјални рад Вучитрн, саопштила је Канцеларија.

Ова зграда у Бошњачкој махали противправно је и уз дуге цеви од Срба отета 30. августа, а радници који су свој животни век у њој провели пружајући једнако услуге свима, истерани су са својих радних места, да би се у њу сада уселила полиција премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија. Притом ову противправну одлуку донели су нелегитимни Куртијеви одборници у општини за које на изборима ниједан Србин није гласао, рекао је Петковић.

Додао је да је одлука директно уперена против српског народа на северу КиМ и представља нови потез којим Курти крши Бриселски споразум с обзиром на то да Куртијева моноетничка полиција нема шта да тражи на северу покрајине ни по једном слову овог документа.

"Читав овај процес одвија се пред очима међународне заједнице која немо посматра милитаризацију севера Косова и Метохије од стране Куртијеве полиције која на северу Косова и Метохије спроводи терор и страховладу, пуца у Србе, пребија српску децу, уз употребу бруталне силе хапси српску омладину и свим расположивим средствима застрашује српски народ", закључио је Петковић.

image