Србија и Балкан

Српска листа: Наставља се репресија Аљбина Куртија над Србима на северу Косова и Метохије

Одлука да се отета имовина поклони Свечљиним пуленима донета је без икаквог правног или другог основа, наглашава се у саопштењу СЛ
Српска листа: Наставља се репресија Аљбина Куртија над Србима на северу Косова  и Метохије© TANJUG/ STR/ bs

Српска листа (СЛ) указује да се репресија режима премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија и правно и институционално насиље над Србима на северу наставља одлуком да се узурпирана зграда, у којој су услуге грађанима пружали Канцеларија за Косово и Метохију, ПИО фонд, Центар за социјални рад и Косовско-Митровачки управни округ, додели Косовској полицији.

Из Српске листе наглашавају да је та одлука донета и поред позива међународних представника да Приштина престане са једностраним, ескалаторним и некоординисаним акцијама.

"Репресија Куртијевог режима, правно и институционално насиље и поред позива међународних представника да се са једностраним, ескалаторним и некоординисаним акцијама престану се наставља одлуком да се узурпирана зграда у којој су услуге грађанима пружали Канцеларија за Косово и Метохију, ПИО фонд, Центар за социјални рад и Косовско-Митровачки управни округ да Куртијевој моноетничкој полицији", наводи се у саопштењу, преноси "Косово онлајн".

Истиче се да је одлука да се отета имовина поклони Свечљиним пуленима донета без икаквог правног или другог основа.

"Одлуку су донели нелегални и нелегитимни албански одборници који немају никакав легитимитет нити подршку грађана северне Косовске Митровице. Ова одлука је донета данас, иако су узурпатори нелегално, без икаквог основа то доделили разним косовским органима скоро месец дана раније", указују из Српске листе.

Из странке су изразили уверење да ће све одлуке које су донете против интереса грађана у општинама на северу од стране нелегалних и нелегитимних одборника, бити поништене.

Позвали су међународну заједницу да реагује на укидање права Срба на Косову.

"Имајући у виду све нелегалне одлуке које су донете против интереса грађана у општинама на северу од стране нелегалних и нелегитимних одборника, треба јасно рећи да ће доћи дан када ће све оне бити поништене и стање враћено у пређашње стање. Политика силе, репресије и отимачине ће кад тад бити поражена снагом правде и истине. Међународни представници морају осудити данашњу екслаторну одлуку чија је једина сврха да се Србима нанесе штета, имајући у виду да десетине хиљада грађана због ове узурпације неће моћи да добију своје услуге", поручује Српска листа.

image