Лајчак о састанку лидера Западног Балкана са Борељом: Ценим отворене и искрене размене мишљења

На састанку су учествовали председник Србије Александар Вучић, премијер Албаније Еди Рама, председавајући Председништва Босне и Херцеговине Денис Бећировић, председница Северне Македоније Гордана Сиљановска-Давкова, потпредседник Владе Црне Горе за спољне и европске послове Филип Ивановић, као и председница привремених приштинских институција Вјоса Османи

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак саопштио је данас да цени "отворену и искрену" размену мишљења током традиционалног ручка који је организовао шеф европске дипломатије Жозеп Борељ са лидерима Западног Балкана у Њујорку, где је у току заседање Генералне скупштине УН (ГС УН).

"Ценим отворене и искрене размене мишљења током нашег традиционалног ГС УН ручка са лидерима региона", навео је Лајчак на друштвеној мрежи Икс након што је Борељ угостио у среду на неформалном састанку у Њујорку лидере Западног Балкана, међу којима је био и председник Србије Александар Вучић.

Лајчак је поделио објаву Бореља на Иксу, у којој је високи представник ЕУ за спољне послове и безбедносну политику навео да му је било задовољство да угости лидере са Западног Балкана на традиционалном састанку на маргинама ГСУН.

"Пораст злоћудног утицаја који подрива реформске напоре у региону показује да морамо да сарађујемо још ближе. Заједно ћемо изградити сигурнију и просперитетнију ЕУ", навео је Борељ.

Претходно је из Европске службе за спољне послове саопштено да је Борељ приликом неформалног састанка на маргинама ГС УН потврдио посвећеност ЕУ подршци Западном Балкану на његовом европском путу и истакао да проширење остаје главни приоритет за ЕУ.