Србија и Балкан

Односи Србије и Грузије напредују: Ђурић захвалио Дарчиашвилију на доследном ставу о Космету

Српски министар спољних послова је указао на податак да две земље наредне године обележавају 30 година успостављања дипломатских односа

Министар спољних послова Марко Ђурић разговарао је у Њујорку са министром иностраних послова Грузије Илијом Дарчиашвилијем, поручивши да је Србија захвална на принципијелном и доследном ставу ове земље о непризнавању тзв. Косова.

"Шеф српске дипломатије захвалио је Грузији на принципијелном и доследном ставу о непризнавању једнострано проглашене независности тзв. Косова, подвлачећи да Србија пружа пуну и безрезервну подршку очувању суверенитета и територијалног интегритета Грузије", саопштено је из МСП Србије.

Ђурић је констатовао да, поред тога што су традиционално пријатељски, односи Србије и Грузије и континуирано напредују, подвукавши да би посете високих и највиших званичника дале додатни импулс њиховом даљем јачању.

Ђурић и Дарчиашвили разговарали су на маргинама Генералне скупштине УН, а српски министар спољних послова је указао на податак да две земље наредне године обележавају 30 година успостављања дипломатских односа, и истакао нашу спремност да се тај јубилеј пригодно обележи.

Говорећи о економским везама двеју земаља, шеф српске дипломатије казао је да је Србија опредељена за проширење сарадње, нарочито у областима туризма, транспорта, иновација и креативних индустрија, као и да би успостављање директне авио-линије Београд-Тбилиси умногоме допринело развоју наших економија, али и већој блискости наших народа.

image