Србија и Балкан

Свака птица своме јату: Османијева на пријему са Бајденом, Клинтоном и Веслијем Кларком

Вјоса Османи је на Фејсбуку поделила фотографију са америчким председником
Свака птица своме јату: Османијева на пријему са Бајденом, Клинтоном и Веслијем Кларком© FB/Vjosa Osmani

Председница тзв. Косова Вјоса Османи састала се са председником Сједињених Америчких Држава Џозефом Бајденом и првом дамом Џил Бајден на традиционалном пријему који је амерички председнички пар одржао у оквиру недеље заседања Генералне скупштине Уједињених нација.

Османијева је на Фејсбуку поделила фотографију са америчким председником, те је навела да савез са Америком "записан у темељима 'државе'".

"Хвала председнику Бајдену и првој дами за гостопримство и разговор!", написала је она.

Османијева се у среду на четвртак састала и са бившим председничким паром САД Билом и Хилари Клинтон, а како се види на фотографијама са друштвених мрежа, друштво им је правио и бивши НАТО генерал Весли Кларк.

Такође се сусрела и са помоћником америчког државног секретара за европска и евроазијска питања Џимом О'Брајаном, са којим је разговарала о предузимању корака који су у интересу грађана тзв. Косова.

Тема разговора била је и продубљивање сарадње са Сједињеним Државама, као и обезбеђивање мира и безбедности у читавом региону, навела је Османијева.

И супруг Османијеве се нашао у жижи јавности, Он је, наиме, био једини мушкарац на пријему код Џил Бајден који је окупио све "прва даме" на једном месту.

image