Вулин открио детаље разговора са шефом ЦИА: Зна да нисам руски агент

Стратешки ставови америчке владе су да признамо "Косово", напустимо Републику Српску и уведемо санкције Руској Федерацији. То се неће десити све док Александар Вучић води Србију и док сам ја у Влади Србије и тачка, истакао је Александар Вулин

Потпредседник Владе Србије Александар Вулин реаговао је данас на говор посланице Народне скупштине Славице Радовановић, која је "подсетила да је Вулину забрањен улазак у САД", и том приликом рекао да је имао састанак са шефом ЦИА Вилијамом Бернсом.

Како је Вулин изјавио, Бернс му је поручио "да зна да није руски агент и криминалац" и додао да му је појаснио да је под санкцијама зато што је супротстављен Влади САД.

"Позадина свега је Америка. Најважније је што је мени забрањен улазак у Америку. ЦИА, снајка, ЦИА… Коме ЦИА забрани, то је готово. Нема ко ту шта да се расправља. Да ли је ЦИА у праву или није, кога брига за то… Баш као и ово… Људи, кад је нешто предмет кривичног дела, може да се користи на законом предвиђен начин, а не може да се отуђи. Ви мислите да смо ми разбојничка банда", казао је Вулин.

Потпредседник Владе Србије је додао да ће "наставити да се бори за своју земљу", а потом препричао разговор са шефом ЦИА.

"Знате, шта ми је рекао? Он је разговарао са мном и рекао ми да они знају да нисам руски агент и криминалац, али да сам стратешки супростављен ставовима његове владе. Тачно, апсолутно тачно. Зато што су стратешки ставови његове владе да признамо Косово, напустимо Републику Српску и уведемо санкције Руској Федерацији. То се неће десити све док Александар Вучић води Србију и док сам ја у Влади Србије и тачка", истакао је Вулин.

Потпредседник Владе Србије Александар Вулин налази се под санкцијама Сједињених Америчких Држава од јула 2023. године.