Србија и Балкан

Шапић предложио да се споменик Дражи подигне у парку Теразијска тераса

Мислим да је то место (за споменик) које му доликује, а не угрожава никог, образложио је градоначелник Београда своју одлуку
Шапић предложио да се споменик Дражи подигне у парку Теразијска тераса© TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Градоначелник Београда Александар Шапић изјавио је да је предложио да се команданту четничког покрета из Другог светског рата Драгољубу Дражи Михаиловићу подигне споменик у парку Теразијска тераса, због тога што је то парк који тек треба да се среди и јер сматра да је примерено за такав споменик.

"Мислим да је то лепо место, примерено. Тај парк није уређен како би требало да буде уређен парк у центру града. Мислим да је то место (за споменик) које му доликује, а не угрожава никог. Не постоји неки други разлог", рекао је Шапић новинарима приликом отварања нове аутобуске станице у Београду.

Додао је и да се разматра идеја да се са Саве, преко тог парка, степеницама омогући прилаз Теразијском платоу.

Шапић је поднео званичну иницијативу Комисији за споменике и називе тргова и улица Скупштине Града Београда да се команданту четничког покрета из Другог светског рата Драгољубу Дражи Михаиловићу подигне споменик у парку Теразијска тераса.

Шапић је тада поручио да је подизање тог споменика "важно због националног помирења и како не би више долазило до подела".

image