Шапић предложио да се споменик Дражи подигне у парку Теразијска тераса

Мислим да је то место (за споменик) које му доликује, а не угрожава никог, образложио је градоначелник Београда своју одлуку

Градоначелник Београда Александар Шапић изјавио је да је предложио да се команданту четничког покрета из Другог светског рата Драгољубу Дражи Михаиловићу подигне споменик у парку Теразијска тераса, због тога што је то парк који тек треба да се среди и јер сматра да је примерено за такав споменик.

"Мислим да је то лепо место, примерено. Тај парк није уређен како би требало да буде уређен парк у центру града. Мислим да је то место (за споменик) које му доликује, а не угрожава никог. Не постоји неки други разлог", рекао је Шапић новинарима приликом отварања нове аутобуске станице у Београду.

Додао је и да се разматра идеја да се са Саве, преко тог парка, степеницама омогући прилаз Теразијском платоу.

Шапић је поднео званичну иницијативу Комисији за споменике и називе тргова и улица Скупштине Града Београда да се команданту четничког покрета из Другог светског рата Драгољубу Дражи Михаиловићу подигне споменик у парку Теразијска тераса.

Шапић је тада поручио да је подизање тог споменика "важно због националног помирења и како не би више долазило до подела".