Србија и Балкан

Након експлозије у Звечану: Специјалци с дугим цевима код пумпе отете од НИС-а

Није било повређених, а оштећено је неколико аутомобила који су били паркирани у близини
Након експлозије у Звечану: Специјалци с дугим цевима код пумпе отете од НИС-а© Photo by Eren Beksac/Anadolu Agency via Getty Images

У јакој експлозији која је ноћас иза поноћи одјекнула у центру Звечана оштећена је бивша НИС-ова бензинска пумпа у овом граду коју су летос преузеле косовске власти и коју од тада чува тзв. косовска полиција. Експлозија је ноћас узнемирила становника Звечана, како је касније саопштено није било повређених а оштећено је неколико аутомобила који су били паркирани у близини. На лице места убрзо је стигло више полицијских џипова КПС-а као и специјалци са дугим цевима а пут који води ка Северној Митровици и који пролази поред пумпе дуже време био је ноћас блокиран.

"Око поноћи у близини бензинске пумпе у центру Звечана одјекнула је експлозија. У овој експлозији није било повређених, док је материјална штета настала на објекту (кућишту) бензинске пумпе и неколико аутомобила у близини. Још не можемо да кажемо шта је изазвало ову експлозију, док су надлежне јединице на лицу места", саопштио је ноћас за "Косев" заменик командира Kосовске полиције за регион Север Ветон Ељшани.

Иначе, пумпу у центру Звечана летос је у акцији косовске полиције преузела приштинска агенција за приватизацију а после тендера управљање пумпом дато је компанији "Лаб оил". Тада су од стране специјалаца преузете и друге пумпе у Северној Митровици, Зубином Потоку. Од преузимања, те објекте чувају специјалци, који су у близини пумпе у Звечану били видљиви и у  суботу током дана, када је код објекта бензинске станице било паркирано једно блиндирано оклопно возило.

image