Србија и Балкан

Канцеларија за КиМ: Напад на Алексиће из Грачанице забринуо све Србе на КиМ

Детаљи тог мучког напада до кога је дошло у породичној кући Алексића, у близни самог манастира Грачаница и даље се утврђују, наводи Канцеларија за КиМ
Канцеларија за КиМ: Напад на Алексиће из Грачанице забринуо све Србе на КиМGetty © Carsten Koall / Stringer

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је данас да је брутални напад на Душанку и Драгана Алексића из Грачанице онеспокојио и дубоко забринуо све Србе који живе у овом српском месту, али и на читавом Косову и Метохији, посебно имајући у виду да је српски народ у том делу јужне покрајине веома често био на мети албанских екстремиста и хулигана.

Како се наводи, детаљи тог мучког напада до кога је дошло у њиховој породичној кући, у близни самог манастира Грачаница и даље се утврђују, а Алексићима су од стране лекара констатоване бројне повреде.

До овог напада долази непосредно након што је у Старом Грацку прво везан и претучен Србин Дејан Радић, који је потом опљачкан, што указује на серију напада на наш народ, посебно на централном делу КиМ, подсећа Канцеларија и додаје да овај след догађаја још једном упућује да безбедност мора да буде приоритет у српским срединама.

"С тим у вези Канцеларија за КиМ очекује да се расветле сви детаљи овог незапамћеног догађаја", наводи се у саопштењу.

Огласила се и полиција тзв. Косова

Полиција тзв. Косова је саопштила за "Косово онлајн" да су синоћ око 21 час жена и мушкарац у Грачаници пријавили да је у њихову кућу ушла маскирана особа која их је напала тражећи им новац, те да је истрага у току.

Случај је окарактерисан као "покушај разбојничке крађе".

"Мушкарац и жена пријавили су да је у њихову кућу ушла маскирана особа, која их је наводно напала тражећи новац. Иста особа је, након извршења кривичног дела, отишла са лица места у непознатом правцу", наводе из полиције тзв. Косова.

Брачни пар је, како се наводи, упућен на лечење у Универзитетски клинички центар у Приштини. У саопштењу се наводи да полицијске јединице воде истрагу.

image