Вучић: Не планирамо да ратујемо, само желимо да сачувамо свој Устав

Напоменуо је да се никако није поздравио са Куртијем, ни руковањем ни на који други начин

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да се у Приштини прича о рату, док се у Београду то не прича.

"Ми не волимо да ратујемо и не планирамо да ратујемо, ми само желимо да сачувамо свој Устав, своје виталне националне и државне интересе поштујући Албанце, разговарајући и решавајући проблеме кроз дијалог", рекао је Вучић је одговарајући на питање албанског новинара у Женеви.

Како је додао, плаши се да дијалог нисмо имали јер једна страна, а то није српска, тај дијалог није желела.

"Верујем да ће се променити прилике у будућности и да ће неко добро разумети да од дијалога сви могу да имају користи и од компромисних решења, а то да се то да се претњама ствари решавају, етничким чишћењем пре свега Срба са севера Косова и Метохије, то није озбиљна политика и она неће донети добре резултате", поручио је Вучић.

На питање о протестима у Прешеву и Бујановцу, Вучић је рекао да пажљиво слушамо све људе у тим местима и најавио да ће их ускоро посетити.

"Мислим да су то демонстрације које се тичу губитка власти прокуртијевских снага у Бујановцу нарочито и не свиђају им се Албанци који су на власти заједно са Србима", казао је он.

Додао је да су код нас демонстрације дозвољене, за разлику од Приштине и ми немамо проблем кад Албанци демонстрирају, али да сматра да је важно да буду доведени велики инвеститори у Бујановцу.

Напоменуо је да је чинио све да буду једнако асфалтирана и српска и албанска села, као и да ће ускоро бити обновљена једна школа у албанском селу.

Напоменуо је да се никако није поздравио са Куртијем, ни руковањем ни на који други начин.

"Нити је он несрећан због тога, а ни ја нисам заплакао ниједном", рекао је Вучић.