Дачић: Од Србије неће добити оно што траже за Косово и Метохију

Шеф српске дипломатије нагласио је да је разлог великог притиска који трпи Србија заправо последица наше самосталне и независне политикe, нагласивши да Србија није изазвала ни један међународни проблем, али хоће да буде део решења

Министар спољних послова Ивица Дачић рекао је да је разлог великог притиска који Србија трпи, последица српске самосталне и независне политикe, нагласивши да се од Србије тражи да не води рачуна о себи, већ о неком другом.

"Али од нас неће добити то што траже за КиМ, струју, нафту и гас, инвестиције. Србија није изазвала ни један међународни проблем, али хоће да буде део решења", поручио је Дачић.

Нагласио је да нико у свету није у стању да има дугорочне планове, о чему говори чињеница да, када је реч о набавци најважнијих енергената, читав свет планира од данас до сутра.

"Нико није могао да предвиди пандемију или кризу и рат у Украјини", рекао је Дачић.

Министар спољних послова оценио је да је српска економија интегрисана у систем међународне економије, наводећи да се у кризним околностима тестира снага сваког система.

"Могу слободно да кажем да је Србија међу земљама које су имале најбоље одговоре и резултате у време кризе", рекао је Дачић.

Додао је да су државне финансије стабилне, што нам дозвољава да улажемо у инфраструктуру, имамо прилив инвестиција који омогућава привредни раст и раст плата и пензија.

"Имамо стабилну политичку ситуацију, а оваква политика председника Републике, владе и парламента је једина која може да буде успешна у ово кризно време", оценио је Дачић.