Србија и Балкан

Србин повратник у Хрватску пронађен мртав са повредама главе и тела: Да ли је убијен?

Полиција интензивно ради на расветљавању овог случаја, а обдукција би требало да потврди да ли је Милан Пантелић страдао или је у питању нешто друго, јављају медији
Србин повратник у Хрватску пронађен мртав са повредама главе и тела: Да ли је убијен?www.globallookpress.com © Spectral-Design

Пензионер Милан Пантелић, српски повратник, пронађен је мртав у дворишту породичне куће у Хрватској у Банском Грабовцу у недељу поподне, а његово тело превезено је на обдукцију у Завод за судску медицину и криминалистику у Загребу.

Увиђај је у току, кратко је саопштено из ПУ Сисачко-мославачке, не желећи да саопштавају детаље догађаја, јавио је "Јутарњи лист". Накнадно су, међутим, издали нешто дуже саопштење.

"Данас, 1. октобра, на Катедри за судску медицину и криминологију Медицинског факултета у Загребу обављена је обдукција 66-годишњег мушкарца, а утврђено је да је узрок смрти последица пада, док су на телу констатоване друге повреде", пренео је "Јутарњи лист" саопштење.

Полицијски службеници у сарадњи са Жупанијским државним тужилаштвом у Сиску настављају криминалистичко истраживање и предузимају друге мере и радње на утврђивању свих околности овог догађаја, саопштено је из полиције.

На другој страни, саговорник упознат са случајем за хрватски медиј наводи да су камере у дворишту где је пронађен Пантелић биле уништене, а да стоке коју је чувао није било.

"Милан је претходног дана разговарао са пријатељем и рекао му да је добио прву пензију и да ће сада продати и овце и да ће живети од пензије и од новца који добије од продаје 100 оваца. Недавно су му обновили кућу оштећену у земљотресу, а он је из Шушњара, а после невремена је купио кућу у Банском Грабовцу и ту живео сам. Пријатељ га је питао да ли да му донесе неке ствари из продавнице, а у суботу су се ипак чули. У недељу га је неколико пута звао на мобилни и када се није јављао, отишао је до њега и затекао га у дворишту куће. Био је мртав, имао је крваву главу и позвао је полицију. Овца није било, а камере које су биле постављене су поцепане", испричао нам је саговорник делимично упознат са случајем, који се највероватније десио од суботе до недеље у Банском Грабовцу.

Полиција интензивно ради на расветљавању овог случаја, а обдукција би требало да потврди да ли је Милан Пантелић страдао или је у питању нешто друго, наводи хрватски медиј.

image