Гогановић: Грађани да остану мирни, не постоји потврда о угроженој безбедносној ситуацији у БиХ

Сипа интензивно ради на проналаску ИП адресе особе која је упутила претњу да се у војним објектима Оружаних снага БиХ налазе експлозивне направе, потврдила је Срни портпарол ове безбедносне агенције Јелена Миовчић

Заменик министра одбране у Савету министара Александар Гогановић позвао је данас грађане БиХ да остану мирни и поручио да не постоји потврда је угрожена безбедносна ситуација у БиХ.

Он је потврдио да се предузимају оперативне мере за заштиту због навода о одређеним претњама безбедности.

Гогановић је у изјави за Срну рекао да су се појавиле претње и да надлежне институције спроводе истрагу, али није желео да то коментарише до завршетка истраге и званичног саопштења безбедносних и полицијских агенција.

"Министарство одбране и Заједнички штаб Оружаних снага из мера предострожности предузимају оперативне мере за заштиту персонала, објеката и материјалних средстава. Грађани треба да остану смирени. Не постоји званична потврда да је угрожена безбедносна ситуација у БиХ", поручио је Гогановић.

Срна незванично сазнаје да је Тужилаштву БиХ стигао мејл, након чега је Сипа обавестила Министарство одбране и полицијске агенције, те да је појачана стража у објектима где се налазе магацини муниције.

Сипа интензивно ради на проналаску ИП адресе особе која је упутила претњу да се у војним објектима Оружаних снага БиХ налазе експлозивне направе, потврдила је Срни портпарол ове безбедносне агенције Јелена Миовчић.

"Имамо информацију да су због претећих дојава војним објектима Оружане снаге БиХ подигле степен безбедности, а о овоме су обавештене и полицијске агенције, Обавештајно-безбедносна агенција БиХ, НАТО штаб у БиХ, Европол", рекла је Миовчић.