Србија и Балкан

Додик: Присуство на форуму БРИКС је велико признање Српској и нашој политици

Позван сам од руске стране, Република Српска ће бити посматрач. Покушаћемо да представимо могућност да вође тог покрета изуче да ли чланице тог савеза могу да буду и аутономне области или покрајине, поручио је председник Републике Српске
Додик: Присуство на форуму БРИКС је велико признање Српској и нашој политици© Photo by Maksim Konstantinov/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Присуство на предстојећем форуму БРИКС-а у Казању је велико признање Републици Српској и нашој политици, рекао је председник Републике Српске Милорад Додик.

Истакао је да ће имати састанке на форуму БРИКС-а који ће трајати од 22. до 24. октобра.

"Позван сам од руске стране, Република Српска ће бити посматрач. Покушаћемо да представимо могућност да вође тог покрета изуче да ли чланице тог савеза могу да буду и аутономне области или покрајине. Видећу се у Казању и са руском председником Владимиром Путином", рекао је Додик за РТРС.

Како је додао, редовно се састаје и са руским амбасадором.

"Русија је наша пријатељска земља, високо ценим руског председника Владимира Путина. Он је човек мира, он је снажан лидер своје земље и народа. Путин је један од најважнијих глобалних лидера", навео је Додик.

Додик је навео да је сукоб у Украјини наметнут Русији од стране експанзивног Запада.

"И то је мени савршено јасно", рекао је Додик.

Коментарисао је и писмо подршке руског министра спољних послова Сергеја Лаврова.

"Заиста ми значи када Лавров зна шта се овде дешава и када пошаље писмо подршке. За разлику од Запада који овде покушава да нас казни, Руси преко председника Српске желе Српској све најбоље", рекао је Додик.

image