Мојсиловић са командантом Кфора: Једнострани потези Приштине имају за циљ промену етничке структуре

Током сусрета је било речи о актуелној безбедносној ситуацији на територији АП Косово и Метохија и дометима сарадње Војске Србије и Кфора за време мандата

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић примио је у опроштајну посету команданата Кфора генерал-мајора Озкана Улуташа, који следеће недеље завршава једногодишње ангажовање на тој дужности.

Како се наводи у саопштењу, током сусрета је било речи о актуелној безбедносној ситуацији на територији АП Косово и Метохија и дометима сарадње Војске Србије и Кфора за време мандата генерала Улуташа на челу међународних снага безбедности.

Говорећи о безбедносној ситуацији на АП Косово и Метохија, генерал Мојсиловић је указао да је она и даље нестабилна и осетљива, чему доминантно доприносе једнострани и провокативни потези институција у Приштини, који у коначном имају за циљ промену етничке структуре на северу Косова.

Генерал Мојсиловић је генералу Улуташу, уз захвалност на коректној и професионалној сарадњи и професионалном ангажовању на дужности команданта Кфора, пожелео успех на новим дужностима.

Нови командант Кфора ће бити италијански генерал-мајор Енрико Бардуани, који ће дужности првог човека међународних снага безбедности на КиМ преузети 11. октобра 2024. године.