Србија и Балкан

Абазовић: Нећемо са ДПС-ом

Очекује се да почну преговори о формирању власти у Подгорици
Абазовић: Нећемо са ДПС-ом© R. R./ATAImages

Лидер Грађанског покрета (ГП) УРА Дритан Абазовић казао је да су на локалним изборима у Подгорици добили оно што су желели – да одлучују о даљем развоју града.

Гостујући на ТВ Нова М он је река и да га Покрет Европа сад (ПЕС) и Демократска Црна Гора "уцењивати неће", те да је "ДПС срушио кад је било најтеже".

Такође је казао и да га "не интересује" шта причају из коалиције За будућност Црне Горе.

Абазовић је рекао да резултати коалиције "За бољу Подгорицу – Јаков Милатовић", је нешто је мањи од очекивања, али да су остварили оно што су желели.

"А то је да одлучујемо о даљем развоју Подгорице. Мислим да треба да будемо задовољни", рекао је.

Додао је и да сматра да у кампањи нису заказали ни он ни председник државе Јаков Милатовић.

"Шездесет одсто грађана Подгорице жели промене. Све лажавине око Вељег брда, све о Европи сад 2, о пензијама, Сен Тропеу, ашовима и ауто-путу није могло да скупи више од 21 одсто", рекао је Абазовић.

Казао је и како не зна шта хоће ПЕС и Демократе.

"Траже ли кривца у носиоцу који је дошао из штаба ДПС-а, не знам, нисам овде да коментаришем њихов резултат. Мујовић је рекао у кампањи да не жели да прави са нама коалицију. Са ким ће ако неће са нама, да неће да се врати у штаб ДПС-а", питао је Абазовић.

За коалицију За будућност Црне Горе је казао и да "они лове у мутном откад зна за њих".

"ДФ-у не дугујемо ништа. Нека се не позивају на 30. август ништа. Сад су се сетили 30. августа, кад су им фотеље у питању", рекао је Абазовић.

Он је додао и да су Демократе "своју судбину везале за ПЕС".

"Видели смо их у Будви, па у Подгорици".

Абазовић је рекао и да је некадашњи председник Црне Горе и бивши председник Демократске партије социјалиста Мило Ђукановић "инсталирао корисне идиоте у владу".

"Кад смо код ДПС-а, створила се фама да су добили више него што се очекивало, они су славили и певали... Да је оваква Влада, а да сам ја Мило Ђукановић сваки дан бих организовао журке. Човек је инсталирао корисне идиоте у владу. Он ће стално да расте уз помоћ Спајића, Бечића и Мандића".

На питање да ли ће са ДПС-ом, одговорио је кратко не.

"Ја сам ДПС срушио кад је било најтеже. Али мене ПЕС и Демократе уцењивати неће. Неће Мандић командовати са мном као са Спајићем и Бечићем. Даћемо им могућност како мислимо да формирамо грађанску опцију, а ако неће довиђења, нека праве власт са ким хоће", рекао је Абазовић.

image