Србија и Балкан

Експлозија у Зубином Потоку, нема повређених

Начињена је материјална штета на вишеспратној незавршеној кући
Експлозија у Зубином Потоку, нема повређенихGetty © Anadolu / Contributor

Заменик командира тзв. косовске полиције за регион Север Ветон Ељшани потврдио је за "Косово онлајн" да је синоћ око 23.30 дошло до експлозије у Зубином Потоку приликом које је начињена материјална штета.

"Око 23.30 дошло је до детонације, отишли смо на лице места и утврдили да се вероватно ради о једној експлозивној направи", казао је Ељшани.

Како је додао, утврђено је и да је начињена материјална штета на вишеспратној, незавршеној кући, као и да нема повређених.

Случај је квалификован, како каже Ељшани, као изазивање опште опасности, а полиција и даље ради на његовом расветљавању.

Актуелни председник општине Зубин Поток Измир Зећири рекао је да је запаљена зграда у власништву бившег градоначелника Стевана Вуловића.

Он је, објављујући слику на Фејсбуку са Вуловићем на надлежне апеловао да пронађу починиоце и приведу их правди.

Вуловић је био председник Привременог органа општине Зубин Поток испред странке Српска листа од 2013. до 2018. године, када су он и други градоначелници са севера Космета поднели оставке јер је режим Рамуша Харадинаја увео 100 одсто таксе на увоз робе из других делова Србије.

Ељшани додаје и да је јуче тзв. косовска полиција у сарадњи са Граничном полицијом ухапсила четири особе у Звечану због кријумчарења робе.

"Привели смо четворицу код 'Хајдучког конака' у вези са кријумчарењем робе. Било је три аутомобила, један је побегао, а два су заустављена. Од заустављених једно је било у пратњи, а у другом је пронађена роба. Ухапсили смо сву четворицу", казао је Ељшани.

image