Србија и Балкан

"Аваз": Нешићеву колону под пратњом напао Бењамин Сијерчић

Суспендовани полицајац син је Емира Сијерчића, бившег високопозиционираног службеника МУП-а Кантона Сарајево
"Аваз": Нешићеву колону под пратњом напао Бењамин Сијерчић© Samir Jordamovic/Anadolu Agency via Getty Images

Портал сарајевског "Аваза" објавио је фотографију суспендованог полицајца МУП-а Кантона Сарајево који је напао колону под пратњом у којој је био министар безбедности у Савету министара Ненад Нешић.

"Аваз" сазнаје да је реч о Бењамину Сијерчићу, сину Емира Сијерчића, бившег високопозиционираног полицијског службеника МУП-а Кантона Сарајево који је преминуо пре неколико година.

Потврђено им је, кажу, да је мушкарац са слике, љут због начина вожње возила под пратњом пресекао колону и вербално их напао.

Против Сијеричића ће бити поднета пријава, али је након испитивања и претреса возила пуштен на слободу. Он је пре неколико година суспендован и пред отказом је у полицији.

Због свега је, пише портал, реаговало и појачање из Дирекције за координацију полицијских тела БиХ (ДКПТ), а обавештена је и Агенција за истраге и заштите (Сипа).

Нешић је, иначе, одмах након напада рекао да располаже незваничним информацијама да је колону напао бивши или суспендовани федерални полицајац, који је познат као насилна особа која користи опијате.

Он је описао да је нападач био веома насилан.

"Кренуо је према возилу у којем сам се ја налазио, машући рукама, а потом се окренуо према возилу у којем се налазило обезбеђење. Напао их је вербално, а затим је покушао да се физички обрачуна са припадницима обезбеђења", навео је Нешић.

Министар безбедности нападнут је и крајем августа, када је један ауто пресрео колону под пратњом у којој је он био.

image