Поплаве и у Црној Гори: Вода у Подгорици није за пиће

Из предузећа "Водовод и канализација" у Подгорици су упозорили грађане да не користе воду за пиће ни након прокувавања

Поплаве су одсекле и више места у Црној Гори, а вода у Подгорици са изворишта Мареза замућена је и није за пиће.

Из предузећа "Водовод и канализација" у Подгорици су упозорили грађане да не користе воду за пиће ни након прокувавања.

На Жабљаку су поплављене куће, бензинска пумпа, маркет, хотел, потврдили су из жабљачке Службе заштите и спашавања.

Водопад Скаквица код Шавника је одсекао прилаз селу, локалне службе су затвориле пут због безбедности, а река Комарница је при изливању однела комплетан рибљи фонд из рибњака једног мештанина.

Буковица која протиче поред општине Шавник је пред изливањем.

У општини Даниловград услед обилних падавина обустављен је саобраћај за све категорије возила на мосту на Фрутку, мосту на Брестици и путу Подање–Кликоваче, саопштено је из те општине.

Председник МЗ Жупа Драгољуб Радуловић каже да су услед великих падавина и поплавама тим местом текле бујице црвене воде из јаме Сеоца.

"Многе путеве у околним селима је однела вода или је на њих нанела материјал и практично нису прошли. На терену су машине. Покушавају санирати најургентније, па кад стане невреме, санираће и остало", рекао је за Радио Црне Горе Мири Ровчанин.

Истакао је да нико није пријавио да су куће угрожене, али имања јесу.

Начелник службе заштите и спасавања Никшић Славко Тадић каже да их нико није звао са молбом да му је угрожен живот или имање, а да Служба може помоћи. Он је рекао да је најризичнија ситуација у селу Кута у Жупи.

Булеваром у центру Будве јутрос су текле бујице воде, а возачи се жале на огромну маглу на Брајићима и ауто-путу Принцезе Ксеније.

Цетињски ватрогасци испумпавају воду из темеља зграде која се гради у насељу Груда, како би спречили обрушавање терена, казао је за Радио Црна Гора начелник Службе заштите и спасавања Милош Ћећановић.

"Ниво воде у темељима је, око метра. Почео је да се обрушава терен, поред темеља је и једна кућа, па вода прети да угрози и ту кућу. Ми смо ту поставили пумпу која стално испумпава воду", истакао је Ћећановић.