Србија и Балкан

Завршна трибина СНСД-а у Бањалуци: Подршку пружили Вучевић, Вулин, Мандић, Стоилковић и Сијарто

Ми Срби морамо бити јединствен политички народ, да заједно промишљамо и да бранимо једни друге, истакао је потпредседник Владе Србије и сенатор Републике Српске Александар Вулин на завршној трибини СНСД-а у Бањалуци
Завршна трибина СНСД-а у Бањалуци: Подршку пружили Вучевић, Вулин, Мандић, Стоилковић и Сијарто© TANJUG/ GORDANA JOVIĆ ATLAGIĆ/ bs

На завршној трибини подршку СНСД-у и кандидату за градоначелника Бањалуке Николи Шоботу пружили су премијер Србије и председник СНС-а Милош Вучевић, потпредседник Владе Србије и сенатор Републике Српске Александар Вулин, министар иностраних послова и трговине Мађарске Петер Сијарто, као и председник Нове српске демократије у Црној Гори Андрија Мандић и председник Демократске партије Срба у Северној Македонији Иван Стоилковић.

"Велика ми је част, али и одговорност да вам пренесем поздраве председника Србије Александра Вучића. Ви знате боље од мене који људи овде треба да буду изабрани, рећи ћу вам нешто друго. Када нам је било важно да нисмо сами, да осетимо барем једну реченицу подршке, увек смо то добијали од председника Милорада Додика и Републике Српске, и те ствари се не заборављају. Можда се то неком чини да су то само формалности, али од тога све почиње", рекао је Вучевић.

Први пут, додаје Вучевић, на Свесрпском сабору смо рекли шта треба да радимо заједно.

"Да сачувамо наш народ с обе стране Дрине, и где год живе Срби на овим просторима, али и у целом свету. Зато нам је потребна политичка стабилна Српска, ми немамо времена за авантуре и неке тестове", поручио је Вучевић.

Ми Срби морамо бити јединствен политички народ, да заједно промишљамо и да бранимо једни друге, истакао је потпредседник Владе Србије и сенатор Републике Српске Александар Вулин на завршној трибини СНСД-а у Бањалуци.

"Процес уједињена започели су Александар Вучић и Милорад Додик. Морамо да о најбитнијим питањима да мислимо исто, да гледамо испред себе и када покушају да нас заваде, да будемо постојани и чврсти. Када гласате, онда шаљете и поруку Србији, да настављате политику једног народа. Гласате за то да вам Србија у сваком граду и општини направи болницу, вртић, оно што треба тамо", рекао је Вулин.

Према Вулиновим речима, Додик и Вучић са поносом могу да кажу да из њих стоје Србија и Република Српска, а када су Срби уједињени.

"Не дајте да вас убеде да вас странци могу више волети него једни друге. Живела Српска, живела Србија", додао је Вулин.

"Са нама су наши велики пријатељи", написао је Додик на Иксу.

Лидер СНСД-а Милорад Додик истакао је на завршној предизборној трибини у Бањалуци да ће Бањалука добити нови сјај са кандидатом СНСД-а Николом Шоботом на челу Града.

"Ја сам сведок да председник Вучић, премијер Вучевић, Вулин и сви ми заједно радимо даноноћно на нашем јединству. Али то не радимо да наштетимо некоме другоме, већ што ценимо наш народ и нашу слободу", истакао је Додик.

Он је захвалио и изасланик председнику ФИДЕС-а у Мађарској и министру спољних послова Мађарске Петеру Сијарту.

"Желимо да сачувамо мир, да сачувамо наш идентитет. Не треба да спомињем колико је важан био Свесрпски сабор, који је дао многе наше одговоре из прошлости, а ли и смернице за будућност. Зато је то историјски документ. Сва концепција наших непријатеља је да поделе Србе. Они се тиме хране, деле нас на Србијанце, босанске Србе, Србе из Хрватсаке и тако редом, а ми смо један јединствени народ, јасно и гласно само Срби", напоменуо је Додик.

Министар спољних послова и трговине Мађарске Петер Сијарто обратио се присутнима на српском језику.

"Захваљујем се на позиву, што сам са вама на прагу веома важних избора. Веома вас ценимо. Имамо много тога заједничког. Изложени смо великом спољном притиску. Они који нас притискају желе да се мешају у наше унутрашње ствари. Претње, увођење санкција, и финансирање наших непријатеља. Важно је да се залажемо за своје интересе, јер ако то не урадимо, нико други се неће залагати уместо нас", рекао је Сијарто.

Живимо у доба опасности, казао је Сијарто, и зато су потребни јаки председници као што је и Милорад Додик.

"Он на сваком форуму храбро заступа интересе Републике Српске", поручио је Сијарто.

Потпредседница СНСД-а Жељка Цвијановић истакла је да је ово време када треба да се покаже јединство и саборност.

"Хвала нашим пријатељима на подршци, који су и тиме показали колико је наша Република Српска стабилна и јака. Ово је време када треба да покажемо јединство и саборност. Све наше победе биле су победе за Републику Српску и на тај начин се крећемо и напред", рекла је Цвијановић, додајући:

"Бирамо озбиљне и паметне људе."

Никола Шобот, кандидат СНСД-а за градоначелника Бањалуке истакао је да поред поруке победе, вечерас из дворане Борик шаљу поруку јединства, што је још и важније.

"Осим поруке победе, вечерас шаљемо и поруку која је битнија, а то је порука српског јединства. Да смо заједно јаки", рекао је Шобот.

Он поручио да ће на изборима победити Бањалука и Република Српска.

"Живела Српска и живела нам Србија", рекао је Шобот.

Локални избори у БиХ одржаће се у недељу 6. октобра.

image