Шеик бин Зајед у радној посети Београду, потписан свеобухватни споразум Србије и УАЕ

Стара арапска пословица каже да је свет празан ако у њему немате истинског, искреног и оданог пријатеља који је увек ту за вас, написао је на Инстаграму председник Србије уз вест да је на београдском аеродрому дочекао шеика Мохамеда бин Заједа ал Нахјана

Председник Србије Александар Вучић и председник Уједињених Арапских Емирата (УАЕ) Мохамед бин Зајед ал Нахјан присуствовали су данас потписивању Свеобухватног споразума о економском партнерству између Владе Србије и Владе Уједињених Арапских Емирата.

Вучић је на свом налогу на Инстаграму написао да тај споразум за Србију представља огроман успех, али и велику одговорност.

"Овај Споразум је уједно и симбол одличних односа између Србије и УАЕ, утемељених на оправданом поверењу које се градило годинама и у тешким временима и које ће наставити да се надограђује и у оним добрим, која тек долазе", навео је он.

Вучић је истакао да сваки сусрет са шеиком бин Заједом отвори ново поглавље у односима између Србије и УАЕ, које доноси добре пројекте и планове за нашу земљу и народ, уз велико узајамно поштовање и дубоко разумевање.

"Као и увек, разговарали смо о свим темама - од билатералних односа, ситуације у региону, сарадње у области војне индустрије, пољопривреде, енергетике и вештачке интелигенције, до јачања размене у сфери науке и иновација, медицине и развоја нових технологија будућности", рекао је Вучић.

Он је додао да је на састанку са поносом истакао и најновији успех Србије - инвестициони рејтинг који шаље гласну поруку инвеститорима да дођу у Србију, земљу у коју је наш пријатељ шеик бин Зајед веровао и када многи други нису.

"Људи који искрено воле нашу Србију разликују се од других управо по томе што са нама деле искрену радост због успеха, у којем су и сами добрим делом учествовали давањем подршке и вером у нашу земљу и људе, када је то било тешко или готово незамисливо. Зато је за Србију част и императив да остане посвећена јачању братског партнерства са УАЕ", навео је Вучић.

Претходно, председник Србије дочекао је на аеродрому "Никола Тесла" шеика Мохамеда бин Заједа ал Нахјана, који борави у радној посети Србији.

Вучић је у објави на свом налогу на Инстаграму навео да је са поштовањем и радошћу угостио великог пријатеља Србије.

"Стара арапска пословица каже да је свет празан ако у њему немате истинског, искреног и оданог пријатеља који је увек ту за вас, у свим временима, а поготово у онима у којима је част готово нестала, великодушност се изгубила, а искреност ишчезла. Наша Србија има управо таквог пријатеља и ја га данас дочекујем са највећим поштовањем и огромном радошћу, захвалан за однос који има према нашој земљи и народу", истакао је председник Вучић.

Додао је да је председник УАЕ много више од пријатеља и да он у Србији има "своју другу кућу, дом који га дочекује отворених врата и искреног срца, у земљи која памти сву подршку, братски однос, поштовање и несебичну помоћ коју нам је дао када нам је највише била потребна".