Додик: Република Српска не жели чланство у НАТО

Желимо да се пониште све мере које је донео и наметнуо страни интервенционизам користећи историјски тренутак и силу Запада на нашу штету, рекао је Додик за швајцарски недељник "Велтвохe"

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да Српска не жели сукоб, већ враћање права гарантованих Дејтонским споразумом и Уставом БиХ.

"Желимо да се пониште све мере које је донео и наметнуо страни интервенционизам користећи историјски тренутак и силу Запада на нашу штету", рекао је Додик у интервјуу за швајцарски недељник "Велтвохe".

Додик је истакао да је БиХ "задатост од великих који не желе да признају да су погрешили стварајући такву земљу".

"Конституција БиХ је подвала и експеримент. Она није имала ниједан историјски ни тада стечени разлог да се поново окупи у заједничку земљу, како год је звали. Да сам у праву, говори то што 30 година након грађанског рата ствари у БиХ не функционишу", рекао је Додик у интервјуу који је водио Роџер Копел, издавач и главни уредник швајцарског недељника "Велтвохе", пренела је РТРС.

Нагласио је да постоји план сецесије и да Српска није поборник таквог начина решавања проблема, али је против сваког облика наметања.

Он је поновио да Република Српска не жели чланство у НАТО који је бомбардовао српски народ у Српској и Србији.