Вучић: Имао сам безброј састанака, најмање је било пријатељских (ФОТО)

Шеик бин Зајед боравио је у радној посети Београду током које је потписан свеобухватни споразум Србије и УАЕ

Председник Србије Александар Вучић испратио је вечерас председника Уједињених Арапских Емирата (УАЕ) Мохамеда бин Заједа ал Нахјана из Београда.

Како је навео, током државничке каријере, имао је безброј посета, састанака и разговора – добрих, тешких, изазовних, отворених и конструктивних и оних који то нису били.

"Најмање је било искрено пријатељских. И што су времена постајала тежа, то је и дипломатија постајала све тиша, а добрих разговора је било све мање. Разговор са пријатељем Бин Заједном увек је искрен и инспиративан, не само због његове визионарске и филантропске личности, већ и због дубоког разумевања глобалних прилика које у доброј мери одређују животе свих нас", написао је Вучић на Инстаграму.

Додаје да је са посебном пажњом слушао његове разборите увиде у актуелна геополитичка кретања и сагласио се да је свету данас потребна државничка мудрост, политичка храброст и дипломатска одважност, како би се структура глобалног поретка преобликовала на најбољи начин за генерације које долазе.

"У томе ће Србија увек бити снажан и поуздан партнер УАЕ, због истих вредности и визија које делимо. Срећан Вам пут, драги пријатељу и до поновног скорог виђења", навео је Вучић.