Гласали Милорад Додик и Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке дошао са баком и трубачима

"У овом изборном дану још једном потврђујемо да је Република Српска демократско друштво у којем народ слободно бира власт у општинама и градовима", поручио је Додик

Председник Републике Српске Милорад Додик гласао је на данашњим локалним изборима у Лакташима.

Грађанску дужност председник Републике Српске обавио је у друштву супруге, у Дому културе.

"У овом изборном дану још једном потврђујемо да је Република Српска демократско друштво у којем народ слободно бира власт у општинама и градовима", поручио је Додик.

Он је изјавио да је данас време за народно славље, јер су грађани својом слободном вољом бирали представнике у локалним заједницама и честитао свима који су учествовали у изборном процесу, наводећи да је Српска показала свој пуни демократски капацитет.

"Верујем да ће људи сходно својој вољи изабрати оно што желе. Народ никада није погрешио, неће ни овај пут. Народ бира представнике сходно строгим критеријумима које постављају, а то су лојалност и патриотизам", рекао је Додик.

Он је истакао да је у локалним заједницама видљиво шта је ко радио у протеклом периоду.

"Желим свима да честитам на овако дивном дану. Ово је снага Републике Српске. Мислим да Српска показује своју снагу увек када су избори. Када гледамо неке земље света где се избори претварају у насиље, као што је то у Америци, ми смо за њих ултра-демократски систем", поручио је Додик.

Станивуковић уз трубаче до бирачког места

Aктуелни градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић, који је уједно кандидат за други мандат такође је гласао на свом бирачком месту у ОШ "Милош Црњански". На гласачко место је дошао са баком уз пратњу трубача, а на путу до учионице где је гласао, срдачно се поздрављао с грађанима.

"Као и увек, током свих важних догађаја бака Госпа је ту уз мене! Ово је наша породична традиција и начин да заједно обавимо своју грађанску дужност. Верујем да ће данас Бањалучани у што већем броју да изађу на изборе", поручио је он.