Апокалиптични призори у Црној Гори: Река Комарница носи мостове, мештани одсечени од света (ВИДЕО)

Како је казао председник Општине Шавник Југослав Јакић и даље је угрожено око тридесет мештана

Обилне падавине направиле су огромне проблеме у општини Шавник. Однети су путеви, потопљене куће и рибњаци.

Након престанка падавина река се вратила у корито, али је водена стихија скоро све уништила, а сада су покренута и велика клизишта, наводе становници села.

Истоимена река је у петак однела два моста у селу, помоћне објекте, променила ток, поплавила рибњак, имања, а четрдесетак мештана и туриста, остали су одсечени у горњем делу села, у засеоку Козарица.

Како је казао Радију Црне Горе председник Општине Шавник Југослав Јакић и даље је угрожено око тридесет мештана.

"Намера је да се туристи евакуишу, да оспособимо конекцију и преко воде их преведемо. Није то трајно решење, већ само да се изврши евакуација туриста, јер они од петка чекају да се ослободе и пређу на другу страну обале. Очекујем да ћемо успети данас то да завршимо", казао је Јакић.

Спасилачку акцију спроводе општинске службе без помоћи државе, тврди Јакић. Напомиње и да чине све што је у њиховој моћи како би се изборили са недаћом.

Невреме је направило материјалну штету и домаћинствима. Вода је продрла у бројне објекте, уништила рибњаке, имања и засаде пољопривредних произвођача.

Нада се Јакић да ће наредних дана решити путну инфраструктуру, након чега ће сагледати ситуацију и предузимати даље активности.