Србија и Балкан

Стевандић: Уједињена Српска постигла велики напредак на локалним изборима

Имаћемо први пут одборнике и у Лакташима, Мркоњић Граду, Билећи, Дервенти и другим локалним заједницама, што је доказ одличне страначке инфраструктуре Уједињене Српске, рекао је Стевандић
Стевандић: Уједињена Српска постигла велики напредак на локалним изборима© Tanjug/JADRANKA ILIĆ

Председник Уједињене Српске Ненад Стевандић рекао је данас да ће ова странка после локалних избора имати одборнике у свим локалним заједницама у Републици Српској где су имали кандидате, што је оценио као "огроман напредак".

"Имаћемо први пут одборнике и у Лакташима, Мркоњић Граду, Билећи, Дервенти и другим локалним заједницама, што је доказ одличне страначке инфраструктуре Уједињене Српске", рекао је Стевандић новинарима у Бањалуци.

Стевандић је истакао да је на овим локалним изборима Уједињена Српска остварила већи број одборничких мандата него на претходним изборима што, како каже, говори о њеној снази и утицају, пренела је Срна.

Он је потврдио да је кандидат ове странке за начелника општине Станари Александар Ристић однео убедљиву победу.

Стевандић је навео да је тесна трка и за начелника општине Источни Дрвар у којој је и кандидат Уједињене Српске, и истакао да је кандидат СНСД-а Лазар Продановић победио кандидата Уједињене Српске за начелника општине Братунац.

Он је навео и да су кандидати које је подржала ова странка за начелнике у другим локалним заједницама остварили победе, што је, како каже, доказ великог коалиционог потенцијала Уједињене Српске.

Говорећи о Бањалуци, Стевандић је позвао политичке актере да обезбеде несметано функционисање власти, без блокада и "копања политичких ровова" како је то било у претходном четворогодишњем периоду.

Јучерашњи локални избори у Босни и Херцеговини били су осми од проглашења независности 1992. и на њима су се бирали начелници општина и градоначелници градова, као и општинска и градска већа и скупштине у 143 локалне заједнице - 111 општина, 32 града и Брчко Дистрикт, који је посебна административна јединица.

На изборима је учествовало 110 политичких странака, 386 кандидата је за градоначелничке и начелничке позиције.

image