Стевандић: Уједињена Српска постигла велики напредак на локалним изборима

Имаћемо први пут одборнике и у Лакташима, Мркоњић Граду, Билећи, Дервенти и другим локалним заједницама, што је доказ одличне страначке инфраструктуре Уједињене Српске, рекао је Стевандић

Председник Уједињене Српске Ненад Стевандић рекао је данас да ће ова странка после локалних избора имати одборнике у свим локалним заједницама у Републици Српској где су имали кандидате, што је оценио као "огроман напредак".

"Имаћемо први пут одборнике и у Лакташима, Мркоњић Граду, Билећи, Дервенти и другим локалним заједницама, што је доказ одличне страначке инфраструктуре Уједињене Српске", рекао је Стевандић новинарима у Бањалуци.

Стевандић је истакао да је на овим локалним изборима Уједињена Српска остварила већи број одборничких мандата него на претходним изборима што, како каже, говори о њеној снази и утицају, пренела је Срна.

Он је потврдио да је кандидат ове странке за начелника општине Станари Александар Ристић однео убедљиву победу.

Стевандић је навео да је тесна трка и за начелника општине Источни Дрвар у којој је и кандидат Уједињене Српске, и истакао да је кандидат СНСД-а Лазар Продановић победио кандидата Уједињене Српске за начелника општине Братунац.

Он је навео и да су кандидати које је подржала ова странка за начелнике у другим локалним заједницама остварили победе, што је, како каже, доказ великог коалиционог потенцијала Уједињене Српске.

Говорећи о Бањалуци, Стевандић је позвао политичке актере да обезбеде несметано функционисање власти, без блокада и "копања политичких ровова" како је то било у претходном четворогодишњем периоду.

Јучерашњи локални избори у Босни и Херцеговини били су осми од проглашења независности 1992. и на њима су се бирали начелници општина и градоначелници градова, као и општинска и градска већа и скупштине у 143 локалне заједнице - 111 општина, 32 града и Брчко Дистрикт, који је посебна административна јединица.

На изборима је учествовало 110 политичких странака, 386 кандидата је за градоначелничке и начелничке позиције.