Вучић из Хамбургу: Србија рачуна на политичку подршку Немачке

Председник Србије Александар Вучић учествује на панелу "Преговори о новој алијанси - одговоран и кружни ланац снабдевања батеријама" Хамбургу

Председник Србије Александар Вучић учествује на панелу "Преговори о новој алијанси - одговоран и кружни ланац снабдевања батеријама" Хамбургу, где учествује на Хамбуршкој конференцији о одрживости, на којој ће се разговарати о даљој имплементацији заједничких процеса за постизање циљева одрживог развоја УН.

Он је на почетку обраћања истакао да је ово велика шанса да се придружимо овој глобалној алијанси.

То није само питање литијума, то је питање и батерија, то је питање фабрика које производе батерије, додао је председник и оценио да ћемо се ускоро суочити са мањком електричне енергије и то није само проблем Србије, већ и проблем свих земаља.

"Недавно сам разговарао са канцеларом Шолцом, није само питање литијума, него и батерија, фабрика које производе батерије. Сви ћемо се суочавати ускоро са мањком електричне енергије, не само Србија, него и друге земље. Веома је важно за нас, да се боримо против сиромаштва и да направимо боље окружење за све нас. Србија ће увек бити поуздан партнер, веома сам срећан што могу да сарађујем са нашим афричким пријатељима. Да додам за наше немачке домаћине, рачунаћемо на вашу не само економску, него и политичку подршку", рекао је Вучић.

Вучић је нагласио да је приоритет заштита животне средине, те да је сигуран да ће то бити веома успешан пројекат.

"Морамо да гледамо у будућност, а не само на свакодневне проблеме. И верујем да ћемо заједно успети да превазиђемо све изазове и решимо све проблеме. Хвала вам пуно, и само да знате да можете да рачунате на Србију, и да Србија увек може да рачуна на вас", рекао је Вучић.

Вучић је, иначе, из Хамбурга, пред полазак у Тиват где ће учествовати на самит Брдо-Бриони, да је уобичајена ствар да се у Црној Гори Србија и он виде као кривци за проблеме за коалицијама у тој земљи.

"Добиће одговор какав заслужују на лицу места, да не бих то чинио из Хамбурга. То ћемо радити тамо где то најмање очекују", рекао је Вучић.

Он је додао да га у Титву очекују на ручку, као и да ће после ручка "бити занимљиво".

"Неки мисле да могу да се иживљавају. Ево ме, долазим и у лице ћу им саопштити све што мислим о многима са њихове политичке и медијске сцене", рекао је Вучић.