Србија и Балкан

Дечак К.К. сведочио у процесу против својих родитеља, наставак суђења 17. октобра

Београдски медији наводе да је К. К. први пут изведен из психијатријске клинике у којој се налази од злочина и спроведен у суд.
Дечак К.К.  сведочио у процесу против својих родитеља, наставак суђења 17. октобра© FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bs

У Специјалном суду у Београду данас је испитивањем К.К, дечака који је починио масовно убиство 3. маја у Основној школи "Владислав Рибникар", настављено суђење његовим родитељима М.К. и В.К.

Како Танјуг сазнаје, питања су му постављали судија, тужилац, пуномоћници оштећених и на питања једног члана породице убијених.

Малолетник је сведочио из суднице, односно за говорницом јер он нема статус посебно осетљивог сведока.

Највећа судница Специјалног суда у Устаничкој улици број 1 подељена је у три дела, тако да у првом седе судије, адвокати, тужиоци и оштећени а у другом оптужени.

К.К. је први пут данас изведен из установе у којој се налази од злочина.

Суђење се наставља 17. октобра када би требало да се настави испитивање К.К.

У овом предмету суди се родитељима дечака и инструктору стрељане Н.М. који је оптужен за кривично дело давање лажног исказа.

Трећи део суднице предвиђен је за публику и новинаре, међутим у овом поступку је суђење затворено за јавност. 

Пуномоћник породице убијених у масовном убиству у школи Владислав Рибникар Огњен Божовић је пре почетка рочишта рекао је да очекује да К.К. сведочи како би му породице убијених и рањених поставили питања која их тиште годину и по дана, а у нади да дођу до одговора како и зашто је до злочина дошло.

"Ово је прилика да породице рањених и убијених први пут поставе питања која их тиште годину и по дана, у нади да ће доћи до неких одговора како и зашто је дошло до овога, у нади да ћемо расветлити мотиве и добити макар неки вид смираја", рекао је Божовић новинарима испред суда.

image