Милатовић: Док сам председник Црне Горе слаћу добросуседске поруке

Црногорски председник је то изјавио коментаришући изјаву председника Србије Александра Вучића "да је Србија главна тема свих напада у Црној Гори" и да ће Подгорици одговорити на лицу места "оно што заслужује".

Црногорски председник Јаков Милатовић рекао да изјаве свих лидера треба да буду одмерене и примерене, те да се базирају на међусобном уважавању и поштовању како би остварили европску будућност.

Милатовић је то рекао упитан да коментарише изјаву председника Србије Александра Вучића "да је Србија главна тема свих напада у Црној Гори" и да ће Подгорици одговорити на лицу места "оно што заслужује".

"Ја ту изјаву нисам видео, били смо на састанку. Вучић је био позван да присуствује, то није урадио, али биће на радном ручку. Србија је активно учестовала у заједничом изгласавању резолуције. Истина је, као и лепота у оку посматача, а ја док сам председник слаћу добросуседске поруке. Сматрам да морамо градити мостове и позвао бих све лидере да ставимо фокус на изградњу мостова. Мислим да је то одговорна политика и она коју грађани очекују", рекао је Милатовић.

Милатовић је рекао и да је црногорска политика јасна, те да Црна Гора као "успешна прича мора бити наредна чланица ЕУ и то можемо урадити 2028. године".

"Највећу подршку имамо од Словеније и Хрватске, а заједно можемо бити пример за остале земље", рекао је Милатовић.