После хитне евакуације: Мирна ноћ на подручју Јабланице и Коњица

Није било обилнијих падавина и нових проблема на ова два подручја у БиХ која су прошле недеље погодиле разорне поплаве и клизишта

Протекле ноћи није било обилнијих падавина и нових проблема на подручјима Јабланице и Коњица која су прошле недеље погодиле разорне поплаве и клизишта, саопштили су јутрос из Оперативног центра Цивилне заштите Јабланица.

Због временске прогнозе према којој ће у овим местима у ноћи између уторка и среде доћи до обилних падавина које би могле покренути нова клизишта и поново угрозити животе становника Доње Јабланице и околних села, али и места на подручју Коњица, синоћ је наређена хитна евакуација.

Из Оперативног центра Цивилне заштите Јабланица рано јутрос су саопштили да је ноћ протекла мирно и да није било падавина како се очекивало, преноси Кликс.ба.

Слично стање је у Коњицу, где су из Ватрогасне службе саопштили да слабија киша пада и јутрос и да нема нових проблема, као и да су током ноћи извршили наређену евакуацију једног села.

У катастрофалним поплавама које су у ноћи између четвртка и петка, 3. и 4. октобра, погодиле БиХ, према досадашњим званичним подацима страдале су 22 особе, од чега 19 у Јабланици и Коњицу и три особе у Фојници.

Још се трага за више несталих особа чији тачан број власти нису објавиле.