Додик: Иза Суда и Тужилаштва БиХ стали странци, али је правда на нашој страни

Суд и Тужилаштво нису институције БиХ, већ америчке институције у којима је бошњачки СДА кадар годинама проводио своју силу и уништио све што има везе са правом и правдом, поручио је председник Републике Српске Милорад Додик

Председник Републике Српске Милорад Додик истакао је данас да "намештени судски процес против њега води директно лидер СДА Бакир Изетбеговић преко својих послушника у неуставном Суду БиХ и да је сада то отворено и признао".

"Изјава да 'процес иде у том смеру да будем осуђен' и то непосредно пре рочишта, говори ко њиме стварно управља и да је пресуда и пре почетка ове фарсе донесена. У целој тој причи најскандалозније је његово ликовање због тога што је, по његовом признању, међународна заједница стала иза процеса који су они спаковали", навео је Додик на друштвеној мрежи Икс.

Додик је нагласио да је СДА кадар у потпуности приватизовао правосуђе и на тај начин покушао да се обрачуна са свим Србима, а предводник свега је Изетбеговић.

"Годинама су паковали лажне приче преко бившег директора ОБА Османа Мехмедагића, убацили су опасног криминалца и човека без дипломе да би се на основу тих измишљотина покретали неки процеси за које никада нису могли ништа да докажу", истакао је он.

Додик је рекао да је Изетбеговић сада свима објаснио да су успели, зато што су им из међународне заједнице намигнули.

"Како сам Изетбеговић каже 'ово наше правосуђе је такво, остало је то из неког комунистичког вакта да некога питају шефе, хоћемо ли, нећемо ли' и ту јасно говори да су они организовали ову представу за јавност и да је он тај који је осмислио ову лакрдију како би ослабили Републику Српску и нашу позицију", навео је Додик.

Он је истакао да Суд и Тужилаштво нису институције БиХ, већ америчке институције у којима је бошњачки СДА кадар годинама проводио своју силу и уништио све што има везе са правом и правдом.

"Доказали смо да је ово политички процес. Иза њих су стали странци, али на нашој страни је правда. Не постоји кривично дело, па према томе не би требало да буде процеса, али постоји СДА криминална организација која управља правосуђем и осталим институцијама", закључио је Додик.

Кошарац: Наставак класичне намештаљке

Више од годину дана у Суду БиХ траје фарса и псеудоправни процес против председника Српске Милорада Додика и иако сви аргументи доказују да је оптужница неодржива, правосуђе и даље лови у мутном, покушавајући да дисциплинује легитимно изабраног председника Српске, због тога што је свој посао радио у складу са Уставом и законом, а не по вољи неизабраног странца, истакао је заменик председавајуће Савета министара Сташа Кошарац.

"Данас нас очекује наставак ове класичне намештаљке, под диригентском палицом Мајкла Марфија и Кристијана Шмита. Јасно нам је да је искључиви циљ овог малигног двојца обрачун са председником Додиком који је чувар Републике Српске и њеног уставног капацитета, а чије политике бране Устав и слово Дејтонског споразума", нагласио је Кошарац.

Он је навео да су Марфи и Шмит својим (не)делима доказали да се боре против дејтонског концепта БиХ, заговарајући нека друга, антисрпска решења, те да су зато и покренули овај бесмислени политички прогон, брутално злоупотребљавајући правосуђе.

"Њихова мисија је да са политичке сцене уклоне човека иза чије политике стоји Република Српска и српски народ. То је ноторна глупост и губљење времена", поручио је Кошарац.