Србија и Балкан

Скупштина општине Штрпце тражи од Приштине обуставу позива за давање у закуп јавних објеката

Председник општине Штрпце Далибор Јевтић најавио је да ће овај захтев послати агенцији, представницима међународне заједнице, амбасадама Квинте, ОЕБС-у, Канцеларији ЕУ у Приштини и омбудсману и истакао да локална самоуправа неће одустати од намере да заштити интересе грађана општине Штрпце
Скупштина општине Штрпце тражи од Приштине обуставу позива за давање у закуп јавних објекатаGetty © Anadolu / Contributor

Скупштина општине Штрпце усвојила је двотрећинском већином захтев којим се тражи од тзв. косовске агенције за приватизацију да обустави позив за давање у закуп јавних објеката у Штрпцу и констатовала да је привремени управни одбор Ски-центра Брезовица једногласно против одлуке агенције.

На ванредној седници је предочено да је руководство Општине предузело све предвиђене процедуре да неки од ових објеката буду проглашени за објекте од јавног интереса и истакнуто да је потребно поштовати одлуке локалне самоуправе и заштитити интересе грађана, али и радника јавног предузећа "Инекс".

Председник општине Штрпце Далибор Јевтић најавио је да ће овај захтев послати агенцији, представницима међународне заједнице, амбасадама Квинте, ОЕБС-у, Канцеларији ЕУ у Приштини и омбудсману и истакао да локална самоуправа неће одустати од намере да заштити интересе грађана општине Штрпце, наведено је у саопштењу Скупштине општине Штрпце.

Општина Штрпце саопштила је 4. октобра да је тзв. косовска агенција за приватизацију донела одлуку да објави позив за давање у закуп неколико објекта на територији општине Штрпце, истичући да је та одлука донета без сагласности локалне самоуправе и да је против интереса грађана општине Штрпце.

Јавним позивом у закуп се ставља неколико јавних објеката на територији општине Штрпце – градска кафана, хотел "Бреза", објекат "Партизанка" на самом ски-центру и експрес ресторан у хотелу "Молика".

image