Србија и Балкан

Укратко 10. октобар: Ништа од измена закона о рударству; Сигал спреман да умре за Путина

Израелске снаге поново су гађале школу у Појасу Газе. Истовремено, председница општине Прешево тражи од Куртија четири милиона евра. Сијарто упозорава да би улазак Украјине у НАТО био почетак трећег светског рата, а Вулин поручује да је БРИКС алтернатива ЕУ
Укратко 10. октобар: Ништа од измена закона о рударству; Сигал спреман да умре за Путина© FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/bs..
  • Албански премијер Еди Рама је након састанка са турским председником Реџепом Тајипом Ердоганом у Тирани рекао да "Косово" не може наћи већег пријатеља од Турске и њеног председника и подсетио да је управо Турска прва признала независност тзв. Косова.
  • Ураган Милтон ударио је о копно Флориде у близини места Сијеста Ки као опасна олуја треће категорије пре него што је ослабио на другу категорију када је дошао на обалу, саопштио је Национални центар за урагане. У округу Сент Луси на Флориди пријављени су и смртни случајеви, а више од два милиона становника Флориде остало је без струје, тачније њих око 2,4 милиона.
  • Земље БРИКС-а су нови центри економске моћи, a према прогнозама, до 2027. године удео земаља чланица у глобалном БДП-у може премашити онај Г7, изјавио је шеф Комисије Савета Федерације за информациону политику и интеракцију са медијима Aлексеј Пушков.
image