Гујон договорио долазак италијанских новинара: Промоција Србије на сервису "Италпрес"

У оквиру своје мреже, 'Италпрес' сарађује са бројним националним и локалним телевизијским станицама у Италији, као и у Америци и на Блиском Истоку

Група италијанских новинара у наредном периоду ће посетити нашу земљу, где ће креирати медијске садржаје о српској култури, спорту и политици, а потом их емитовати кроз свој сервис.

То је данас договорено на састанку директора Канцеларије за јавну и културну дипломатију Арно Гујона са директором и оснивачем агенције "Италпрес Гаспаром" Борселином из Италије.

На састанку путем видео-позива, разговарано је о моделима сарадње и могућностима преношења информација о Србији медијима у Италији и иностранству, наводи се у саопштењу Канцеларије за јавну и културну дипломатију.

"У оквиру своје мреже, 'Италпрес' сарађује са бројним националним и локалним телевизијским станицама у Италији, као и у Америци и на Блиском Истоку", додаје се.

Гујон се захвалио Борселину на континуираном објективном извештавању о Србији протеклих година и истакао важност продубљивања сарадње са овом реномираном медијском кућом, основаном пре више од три деценије, наведено је у саопштењу.

Додаје се да је директор агенције "Италпрес" рекао да постоји много простора за унапређење сарадње и већу медијску видљивост Србије у Италији што ће бити свакако у фокусу италијанске редакције у наредном периоду.

Састанак је организовао народни посланик Јован Палалић, председник Скупштинске групе за сарадњу са Италијом и Ватиканом, који већ дужи низ година успешно ради на институционалном повезивању Србије и Италије, као и побољшању међудржавне сарадње у различитим областима.