Србија и Балкан

Српска листа са Касанофом и Ховенијером разговарала о тешком положају Срба на КиМ

Наша делегација је посебно указала да се Србима ускраћују сва права, те да је намера да се практично заустави живот, саопштила је Српска листа
Српска листа са Касанофом и Ховенијером разговарала о тешком положају Срба на КиМ© FOTO TANJUG/ MSP

Делегација Српске листе указала је су данас у Приштини заменику помоћника државног секретара САД за Западни Балкан Александру Касанофу и амбасадору САД у Приштини Џефрију Ховенијеру на изузетно тежак положај српског народа на Косову и Метохији због једностраних, ескалаторних, и антисрпских акција које предузима режим премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија, са циљем прогона свега српског.

"Наша делегација је посебно указала да се Србима ускраћују сва права, те да је намера да се практично заустави живот, и да режим у Приштини крши чак и сопствене прописе само да нанесу штету Србима. Тако отимају имовину, хапсе и у притвору месецима држе невине Србе, пребијају српску децу, забрањују рад институција од којих зависи опстанак српског народа. И то све пред очима међународне заједнице", наводи се у саопштењу Српске листе објављеном на Фејсбуку.

Додаје се да је делегација Српске листе, предвођена председником Златаном Елеком, затражила од САД да се активније укључе и заштите права српског народа, као и да инсистирају на поштовању договора из Брисела, посебно по питању формирања Заједнице српских општина на коју, како се наводи, Срби чекају већ 11 година.

image