Пронађена још једна жртва поплава у БиХ: Најмање 24 страдало, за несталима се још трага

Катастрофалне поплаве су у ноћи између 3. и 4. октобра захватиле Херцеговачко-неретвански и Средњобосански кантон и однеле најмање 24 људска живота

Спасиоци и друге службе пронашли су још једно тело након поплава које су погодиле Федерацију БиХ.

Ова информација је потврђена за "Кликс", а тренутно траје акција извлачења на подручју Коњица. Идентитет жртве још није познат.

До сада је у поплавама које су погодиле БиХ страдало најмање 24 особе. Бројна помоћ у новцу, механизацији и људству свакодневно пристиже у поплављене крајеве.

Још се ради на потпуној нормализацији саобраћаја на путу Сарајево-Мостар.

Спасиоци и машине Републичке управе цивилне заштите и даље координисано делују у Јабланици у Федерацији БиХ, трагају за несталим људима и санирају последице велике бујичне поплаве која је недавно погодила ово место на Неретви и однела људске животе.

Из Републичке управе цивилне заштите саопштено је да проблеме ствара закрчена локална депонија отпада.

"Огромне количине муља, блата, разних врста смећа протеклих дана су оптеретиле одлагалиште тако да се улажу напори да се депонија преуреди како не би успоравала рад међународног модула машина спасилаца и машина у Доњој Јабланици", наводи се у саопштењу.

На терену су тимови Републичке управе цивилне заштите за урбано трагање и спасавање, за заштиту и спасавање на води и под водом и машински тим.

Катастрофалне поплаве су у ноћи између 3. и 4. октобра захватиле Херцеговачко-неретвански и Средњобосански кантон.