Србија и Балкан

У Србији сутра топлије са дужим сунчаним интервалима

Током ноћи наоблачење уз скретање ветра на северни, али ће се задржати суво
У Србији сутра топлије са дужим сунчаним интервалимаGetty © joe daniel price

У Србији ће сутра ујутру, према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ), бити умерено облачно и свеже, током преподнева постепено разведравање, док ће у наставку дана бити топлије са дужим сунчаним интервалима.

Очекује се локална појава магле по котлинама и долинама река. Дуваће слаб и умерен, јужни и југозападни ветар. Најнижа температура од 3 до 10 степени Целзијусових, а највиша дневна од 20 до 24 степена.

Увече и током ноћи на северу и западу наоблачење уз скретање ветра на северни, а тек понегде је могућа слаба краткотрајна киша.

И у Београду ујутро умерено облачно и свеже. У току дана топлије са дужим сунчаним интервалима. Ветар слаб и умерен, југозападни а током ноћи наоблачење уз скретање ветра на северни, али ће се задржати суво време.
Најнижа температура од 7 до 10 степени Целзијусових, највиша дневна око 23 степена. Током ноћи наоблачење уз скретање ветра на северни, али ће се задржати суво.

Према изгледима времена за наредних седам дана, до понедељка (21. октобра) биће суво и стабилно време уз свежа јутра и дуже сунчане интервале током дана, нарочито у другој половини седмице, када ће доћи до појачања југоисточног ветра.

Највиша температура биће у границама просека за другу декаду октобра, углавном у интервалу од 18 до 22 степена.

image