Председник Херцог захвалио председнику Српске на храбром ставу и пријатељству

Председник Израела је захвалио председнику Српске на топлим и саосећајним жељама и честиткама поводом јеврејске Нове године

Председник Израела Исак Херцог захвалио је председнику Републике Српске Милораду Додику за честитку поводом Рош Хашане и истакао да, посебно у овом изазовном периоду, налази утеху у овако снажним изразима пријатељства и жељи да ово буде година мира и радости за јеврејски народ.

"Као што сте правилно нагласили, Израел учествује у рату за самоодбрану, рату који нам је брутално наметнут од убилачке гомиле непријатеља који желе да поткопају наше постојање. Чак и данас, док се боримо против Ирана и његових терористичких посредника, више од 100 талаца се држи у страшним условима у Гази", истакао је председник Херцог.

Он је оценио да међународна заједница мора учинити све што је у њеној моћи да омогући ослобађање "наших мајки и очева, наших мужева и жена, наших кћери и синова, те да их врати њиховим породицама".

"Као што сте тако дивно написали, Република Српска је остала чврста у својој подршци Израелу. Запамтићемо Вашу постојану демонстрацију солидарности током овог тешког периода, лично сам захвалан на Вашем храбром ставу у овом тренутку моралне јасноће", нагласио је Херцог.

Председник Израела је захвалио председнику Српске на топлим и саосећајним жељама и честиткама поводом јеврејске Нове године.

"Надајмо се, молимо се и радимо за боље дане који су пред нама", поручио је Херцог.