Србија и Балкан

Вучић одговорио на оптужбе из Хрватске: "Живеле европске вредности"

Председник Србије је одговорио на оптужбе појединих хрватских политичара поводом његових изјава о ратовима деведесетих година, од којих су га неки назвали "четником"
Вучић одговорио на оптужбе из Хрватске: "Живеле европске вредности"© TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Председник Србије Александар Вучић одговорио је данас на критике дела хрватске јавности због присуства на самиту Украјина-Југоисточна Европа у Дубровнику.

"Нек сам ја четник, а да нисам ни знао и да ми то нико у породици није био, али ми је важно да ви поштујете право на другачије мишљење. Живеле европске вредности", написао је Вучић на Инстаграму.

Он је поделио снимак вербалних напада појединих хрватских политичара који тврде да "релативизује великосрпску агресију".

Подсетимо, након Пленковићевих изјава о српској "агресији", Вучић је на самиту Украјина-Југоисточна Европа у Дубровнику рекао да Србија види догађаје из деведесетих управо супротно од онога што је Пленковић говорио против Србије, и напоменуо да је тема самита требало да буде Украјина.

Вучић је тада указао на чињеницу да су лажови за столом, а то су сви они који говоре о територијалном интегритету кад им се то допада, а забораве на територијални интегритет кад им је то тако у интересу.

Он је додао да Србија, за разлику од многих, поштује Повељу УН и има и баштини стварне принципе и вредности.

image