Председник општине Штрпце: Од доласка Куртија нема владавине права за Србе за КиМ

Јевтић је поручио да је од доласка Куртија уведена политика етнонационализма коју спроводи актуелни режим у Приштини

Председник општине Штрпце Далибор Јевтић изјавио је да на "Косову" од доласка Аљбина Куртија нема више владавине права за Србе и да је демократија потпуно укинута, образлажући тако одлуку те општине да обустави јавне позиве за давање у закуп јавних објеката на територији Штрпца.

Јевтић је у изјави за ТВ Пинк поручио да је од доласка Куртија уведена политика етнонационализма коју спроводи актуелни режим у Приштини.

"Све што се тиче права која су загарантована законима овде на Косову, Србима је доласком Куртија на власт укинуто и то је нешто што мора да се каже. Са друге стране, ми покушавамо да се управо кроз механизме које имамо боримо против таквих акција и одлука. Зато смо усвојили овај захтев на Ванредној седници Скупштине Општине, зато смо предузели неке друге кораке и мере и ми нећемо одустати од те наше борбе", рекао је Јевтић.

Нагласио је да чека одговор међународне заједнице.

"Оно што такође, морам да нагласим, ми чекамо одговор од представника међународне заједнице. Понављам, како је могуће да Скупштина општине Северне Митровице од када је градоначелник ове општине Албанац и од како су скоро сви њени чланови и већина одборника Албанци, како се те њихове одлуке поштују, а не поштују се никакве одлуке општине Штрпце. То питање понављамо свим међународним актерима и међународним представницима", нагласио је Јевтић.

Он је додао и да нема никаквих очекивања "од етнонационалисте Аљбина Куртија".

"Ми знамо да ће он наставити са свим тим акцијама које су противзаконите, противправне, против интереса грађана који живе на територији Општине Штрпце, али то није разлог да ми одустанемо од наше борбе", закључио је Јевтић.