Србија и Балкан

Додик: БиХ неће признати улазак Албанаца са КиМ са личном картом

У Берлину се данас одржава Самит Берлинског процеса, а председник Републике Српске наглашава да постоје притисци да БиХ дозволи улазак са територије КиМ са документима тзв. Косова
Додик: БиХ неће признати улазак Албанаца са КиМ са личном картом© TANJUG/ FOTO SRNA/ Borislav Zdrinja

За десет година Берлинског процеса ниједна земља са Балкана се није нешто снажно приближила ЕУ, нити има изгледа да се то деси у наредних пет година, рекао је за РТРС председник Републике Српске Милорад Додик. Он je истакао да се за десет година ништа конкретно није десило.

"Сада се све своди на неки причу о томе да ми дозволимо БиХ да дозволи да се улази са Косова са личним картама", рекао је Додик.

Истакао је да БиХ није признала КиМ и да не може да на бази тога прихвати никакву врсту приче осим званичних односа са Србијом.

"Они који желе да долазе овде могу то да чине путем докумената које издаје Република Србија и то није никакав проблем. Међутим, видели смо да од стране Берлинског процеса постоје неки притисци те врсте које је немогуће решити све до тренутка док БиХ не призна КиМ, ако га икада призна", поручио је Додик.

У Берлину се данас одржава Самит Берлинског процеса, на којем ће учествовати представници земаља Западног Балкана и Европске уније.

image