Србија и Балкан

Вучић са чланом КПК: Захвални смо на принципијелној позицији Кине када је у питању КиМ

Изузетно смо захвални на принципијелној позицији Народне Републике Кине по питању Косова и Метохије, као и на доследној подршци очувању територијалном интегритета и суверенитета Републике Србије, поручио је шеф државе
Вучић са чланом КПК: Захвални смо на принципијелној позицији Кине када је у питању КиМ© TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са чланом Централног комитета Комунистичке партије Кине (КПК) и директорком Канцеларије Државне комисије за реформу јавног сектора Ли Сијаосин.

"Одличан састанак са чланом Централног комитета КПК и директорком Канцеларије Државне комисије за реформу јавног сектора Ли Сијаосин, са којом сам разменио мишљења о свим темама од обостраног интереса у циљу унапређења одличне сарадње Србије и Кине у свим областима", написао је Вучић на свом Инстаграм профилу будућностсрбијеав.

Вучић је истакао да је Република Србија "изузетно поносна на изванредне односе, челично пријатељство, изузетно квалитетан и интензиван политички дијалог на свим нивоима, као и на свеукупну сарадњу са НР Кином коју константно продубљујемо заједничким пројектима".

"Разговарали смо о економској сарадњи Србије и Кине која се динамично развија кроз реализацију бројних капиталних пројеката у области друмске и железничке инфраструктуре и енергетике, а која је праћена све интензивнијом инвестиционом сарадњом, нарочито у области рударства, црне и обојене металургије и ауто-индустрије", открио је шеф државе.

Изразивши значај историјске посете председника НР Кине и задовољство што је, после скоро осам година, имао прилику да га поново угости у Србији, Вучић је истакао да је замолио госпођу Сијаосин да председнику Си Ђинпингу, осведоченом пријатељу српског народа, пренесе срдачне поздраве.

"Изузетно смо захвални на принципијелној позицији Народне Републике Кине по питању Косова и Метохије, као и на доследној подршци очувању територијалном интегритета и суверенитета Републике Србије, што је питање од највишег националног значаја за нашу земљу и народ. Уз то, од великог значаја за нашу земљу је и подршка пријатељске Кине и наш координиран наступ у међународним организацијама", навео је председник у објави на Инстаграму.

image