Вучевић у Берлину: Потпис на декларацију у вези са регионалним тржиштем и састанак с Орбаном

Срдачан разговор са премијером Виктором Орбаном, искреним пријатељем Србије током самита Берлинског процеса, написао је Вучевић на Инстаграму након састанка

Декларација подршке Акционом плану за заједничко регионално тржиште потписана је данас у Берлину на 10. јубиларном Самиту Берлинског процеса, а један од потписника је и премијер Србије Милош Вучевић.

Документа су, у присуству немачког канцелара Олафа Шолца и председнице Европске комисије Урсуле фон дер Лајен, потписали и премијер Црне Горе Милојко Спајић, премијер Албаније Еди Рама, председавајући Председништва БиХ Борјана Кришто, председник владе Северне Македоније Христијан Мицкоски и премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти.

Такође, у Берлину је данас потписан и Споразум о приступу високом образовању.

После потписивања докумената, Вучевић се састао са премијером Мађарске Виктором Орбаном.

"Срдачан разговор са премијером Виктором Орбаном, искреним пријатељем Србије, током самита Берлинског процеса", написао је Вучевић на Инстаграму.

Вучевић ће данас имати разговоре и са представницима странке ЦДУ у Бундестагу, а у оквиру Берлинског процеса учествовао је на панелима посвећеним регионалној сарадњи и заједничком регионалном тржишту, као и Зеленој агенди, повезивању и енергетици.