Миљани Кецмановић продужена мера забране комуникације са сином

Дечак К.К. који је у ОШ "Владислав Рибникар" убио девет вршњака и чувара школе се од 3. маја, односно од хапшења налази у психијатријској клиници

Виши суд у Београду је Миљани Кецмановић за још три месеца продужио меру забране приласка, састајања се и комуницирања са својим сином, К.К. који је починио масовно убиство 3. маја у Основној школи "Владислав Рибникар". Ова мера је одређена у октобру прошле године и од тад је суд контролише на свака три месеца, рекла је за Танјуг портпарол тог суда Милица Величковић.

Суд је одлуку о продужењу мере донео 11. октобра.

Дечак К.К. се од 3. маја, односно од хапшења налази у психијатријској клиници, одакле је први пут изашао 8. октобра, када је у кривичном поступку сведочио против својих родитеља Владимира и Миљане Кецмановић.

Суђење Кецмановићима ће се наставити 17. октобра испитивањем малолетника који је у овом поступку сведок. Ово суђење је затворено за јавност и одржава се у згради Вишег суда, али је, с обзиром на то да сведочи малолетник, привремено измештено у зграду Специјалног суда у Устаничкој улици.

Отац дечака K.K оптужен је да је извршио кривично дело – тешко дело против опште сигурности, јер је дете од 13 година водио у стрељану и учио да пуца, као и да није адекватно чувао оружје у кући.

Мајка Миљана Кецмановић је оптужена јер је њен ДНК пронађен на једној чаури у учионици у којој је масакр почињен.

Дечак, који у време извршења овог злочина није имао навршених 14 година, па самим тим није кривично одговоран, пуцао је 3. маја у школи из два очева пиштоља која је узео 1. маја. Он их је кобног дана ставио у ранац, отишао у школу и током првог часа убио 10 особа и ранио још петоро деце и наставницу историје.