Србија и Балкан

Министарство одбране: Нови тим Војске Србије у мисији ЕУ у Централноафричкој Републици

Нови тим Војске Србије ће у наредних шест месеци наставити да извршава постављене задатке у складу са мандатом мисије
Министарство одбране: Нови тим Војске Србије у мисији ЕУ у Централноафричкој Републици© ANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/

У кампу Моана, у главном граду Централноафричке Републике Бангију, претходне недеље је извршена редовна замена контингента Војске Србије ангажованог у мисији Европске уније за обуку безбедносних снага ове афричке земље, саопштило је данас Министарство одбране.

Из министарства подсећају да претходни контингент који чине штабни официр на дужности начелника санитетске службе у команди мисије и шесточлани медицински тим је, од доласка у зону операције у априлу ове године, успешно извршавао све задатке које је дефинисала команда мисије и на најбољи начин презентовао професионализам и обученост припадника санитетске службе Војске Србије.

Нови тим Војске Србије ће у наредних шест месеци наставити да извршава постављене задатке у складу са мандатом мисије, у домену санитетске подршке обуке и примарне здравствене заштите међународних снага ангажованих у овој мисији.

Војска Србије је учешће у војној операцији Европске уније у Централноафричкој Републици започела 2016. године, а до сада је у овој афричкој земљи било ангажовано више од 160 лекара и медицинских техничара на дужностима у команди мисије и санитетском тиму.

image