Србија и Балкан

И данас километарске колоне камиона на Мердару: Возачи огорчени, послодавци размишљају да врате робу

Камиони се на царинском терминалу привремених приштинских институција детаљно контролишу више од два сата, што је довело до стварања колона у којима возачи чекају неколико сати, па и неколико дана
И данас километарске колоне камиона на Мердару: Возачи огорчени, послодавци размишљају да врате робуGetty © Aleksandar Niciforovic

На административном прелазу Мердаре на ком су привремене приштинске институције од недавно дозволиле улазак готових производа из централне Србије на АП Косово и Метохија и данас су километарске колоне камиона који чекају да преко овог прелаза уђу у јужну српску покрајину.

Камиони се на царинском терминалу привремених приштинских институција детаљно контролишу више од два сата, што је довело до стварања колона у којима возачи чекају неколико сати, па и неколико дана.

Дописник Танјуга јавља да у колони дугој скоро три километра чекају и камиони који су у транзиту и не подлежу контроли на терминалу.

Вожачи камиона су огорчени и кажу да нису добили никакво званично објашњење због чега толико чекају. Према њиховим речима, послодавци чак размишљају да робу врате назад.

Привремене приштинске институције су 7. октобра донеле одлуку да дозволе улазак готових производа из централне Србије, али уз појачану контролу и то само на административном прелазу Мердаре, док, како је наведено у Приштини, не стигну поручени скенери планирани за све административне прелазе.

image